Ostetærte med kikærtebund, grøn bønnesalat og syltede løg
Sådan gør du
Fyld til tærten
Rør vesterhavsost med æg, mælk, hvidløg og timian. Smag til med salt og peber.
Tærtedej med kikærtemel
Smuldr smørret sammen med hvedemel og kikærteærtemel, til det har en struktur som rasp. Kom bagepulver og salt i dejen. Tilsæt æg og mælk, og ælt det hurtigt sammen til en glat dej. Lad dejen hvile 60 minutter i køleskabet. Alternativt kan du køre dejen på en foodprocessor. Rul dejen ud i cirka ½ cm tykkelse, og læg dejen i en tærteform. Prik små huller i dejen med en gaffel, og forbag tærtebunden i ovnen ved 175 grader i 10 minutter. Kom fyldet i den forbagte tærtebund og bag i ovnen i 15 minutter, til tærten er fast og gylden. Alternativt kan tærten laves som minitærter, i små forme, som gør sig godt som en anretning på en tallerken.
Grønne bønner og syltede løg
Kog bønner i letsaltet vand, til de er let møre men stadig faste. Køl dem ned. Kom løgene i en gryde sammen med æbleeddike, vand, sukker, dildfrø og salt. Kog løgene op, og lade dem trække mindste en time. Sæt dem til afkøling. Vend bønner med drænede løg, og en smule olivenolie.