Gratin med brune bønner, tomat, peberfrugt og basilikum

Gratin med brune bønner, tomat, peberfrugt og basilikum

Bønnerne lægger bunden i denne gratin og får fint modspil med både sødme og syre af peberfrugt og tomat. Den grønne basilikum tilføjer retten en frisk farve og krydret aroma.

Sådan gør du

Gratin med brune bønner, tomat, peberfrugt og basilikum

Kog de udblødte bønner i letsaltet frisk vand i ca. 35-40 minutter, til de er møre. Smag gerne på dem undervejs, så de ikke bliver udkogte.

Steg løg og hvidløg i olivenolie, til de er glasklare. Det tager 3-4 minutter.

Blend de kogte bønner groft og vend dem med løgene og olivenolien. Smag til med salt og peber og fordel blandingen i et smurt, ildfast fad.

Rist tomater og peberfrugter i olivenolie, til de er let møre. Det tager et par minutter. Tilsæt flåede tomater og chilipulver, og lad det koge i 5-6 minutter. Snit imens basilikummet og sæt lidt til side til at pynte med. Tilsæt resten af basilikummet til tomatmassen.

Kom tomatmassen og de sammenpiskede æg over bønnerne, og sæt fadet i ovnen ved 150 grader i 10-12 minutter, til æggene har sat sig.