Oksetykkam med pære, glaskål, knas af valnødder og hvedebrød og mos af kartofler og røde linser
Sådan gør du
Oksetykkam
Brun tern af oksetykkam af i en stor gryde. Tilsæt løg, hvidløg timian, rosmarin og enebær. Sauter til løgene er møre. Tilsæt eddike, æblemost og kalvefond, og lad retten braisere ved lav varme i 2-2,5 time, til kødet er mørt. Skær glaskålen i små tern og pærene i små både, læg begge dele i koldt vand, så de holder på sprødhed og farve. Smag braiserlagen til med salt og peber og evt. lidt mere eddike. Tilsæt persille. Juster gerne konsistensen med lidt maizena.
Kartoffelmos med røde linser
Kog kartoflerne sammen med linserne i rigeligt usaltet vand. Ca 25-30 minutter, til de er møre. Hæld vand fra kartoflerne og lad dem dampe af i gryden. Mos kartofler og linser, tilsæt olivenolie og varmet sødmælk. Smag til med salt og peber.
Knas
Pensel brødet med olivenolie og rist brød og nødder i ovnen ved 160 grader i 15-20 minutter, til de er blevet sprøde og har taget farve.