Millionbøf med brune linser, svampe og rodfrugter med kartoffelmos og grønkålssalat

Millionbøf med brune linser, svampe og rodfrugter. Serveret med kartoffelmos og grønkålssalat

Klassisk millionbøf med smag af den danske vinter. Den ellers ganske grøntsagsløse ret fylder vi her med både rodfrugter, svampe og brune linser. En frisk salat med grønkål og bagte beder bringer farve og friskhed på tallerkenen ved siden af den kraftige mos af kartofler.

Sådan gør du

Millionbøf

Kom rodfrugter og champignon i gastrobakker, vend dem med lidt rapsolie, og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen ved 220 grader i 10-12 minutter, til de har fået godt med farve.

Varm rapsolien op i en kipgryde, og rist den hakkede kylling ved høj varme, indtil den tager farve. Tilsæt løgene, og rør i dem, indtil de begynder at brune. Tilsæt så linser.

Kom de bagte grøntsager i gryden med kylling og linser, og tilsæt tomatpuré, sojasauce, worchestersauce, timianblade, grøntsagsbouillon, og balsamicoeddike.

Kog retten op, og lad den derefter simrekoge i 10 minutter. Jævn den til en passende konsistens, og smag til med salt og peber. Brun evt. med madkulør.

Kartoffelmos

Kom kartoflerne i en kipgryde, og dæk dem med vand. Kog dem under omrøring, til de er helt møre, og sigt vandet fra.

Lad kartoflerne dampe tørre, og tilsæt olie, smør og mælk under omrøring.

Rør til en lind mos, og smag til med salt og peber.

Grønkålssalat

Kom rødbederne i gastrobakker, vend dem med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.

Bag rødbederne i ovnen ved 150 grader i 25-30 minutter, til de er helt møre.Damp grønkålen mør i ovnen i 3-5 minutter.

Opløs sukker i æblecidereddike, og rør det sammen med olivenolie.

Afkøl begge grøntsager, og vend dem med dressingen.