Mandelkage med appelsin
Sådan gør du
Mandelkage
Vask appelsinerne og kog dem hele i ca. halvanden time, indtil de er meget bløde.
Pisk æggene med sukkeret, til blandingen er blevet lys og luftig. Tilsæt de grofthakkede mandler og raspen. Sig bagepulver i og rør rundt, indtil alle ingredienser er blandet godt rundt.
Skær appelsinerne i kvarte og fjern kernerne. Kom dem i en foodprocessor og blend dem til en ensartet puré.
Bland puréen grundigt sammen med mandeldejen.
Hæld dejen i springforme på ca. 23 cm. i diameter. Denen opskrift passer til ca. to springforme. Bag kagerne i ovnen ved 190 grader i ca. 1 time, til de er gennembagte. Test evt. med en gaffel, om der sætter sig rå dej fast, hvis du prikker med gaflen i midten af kagen.
Lad kagerne køle af i formen, før de vendes ud.
Tilbehør
Bland skyr og cremefraiche.