Mandelkage med appelsin og topping af skyr, creme fraiche samt honning

Mandelkage med appelsin

Denne kage er inspireret af en jødisk mandelkage, der også bruger appelsin. Opskriften er enkel og resultatet er en luftig og aromatisk kage, der passer godt til en skefuld skyr eller creme fraiche.

Sådan gør du

Mandelkage

Vask appelsinerne og kog dem hele i ca. halvanden time, indtil de er meget bløde.

Pisk æggene med suk­keret, til blandingen er blevet lys og luftig. Tilsæt de grofthakkede mandler og raspen. Sig bagepulver i og rør rundt, indtil alle ingredienser er blandet godt rundt.

Skær appelsinerne i kvarte og fjern kernerne. Kom dem i en foodprocessor og blend dem til en ensartet puré.
Bland puréen grundigt sammen med mandeldejen.

Hæld dejen i springforme på ca. 23 cm. i diameter. Denen opskrift passer til ca. to springforme. Bag kagerne i ovnen ved 190 grader i ca. 1 time, til de er gennembagte. Test evt. med en gaffel, om der sætter sig rå dej fast, hvis du prikker med gaflen i midten af kagen.

Lad kagerne køle af i formen, før de vendes ud.

Tilbehør

Bland skyr og cremefraiche.