Lyssejsbøf med kartofler, sennepssauce og rødbedesalat
Sådan gør du
Lyssejsbøf med hvide bønner
Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne, kom dem i en gryde, og dæk dem med rigeligt saltet vand. Lad bønnerne simrekoge i 55-60 minutter under låg, til de er helt møre. Hæld vandet fra bønnerne, og blend dem til mos. Brug evt. lidt af kogevandet til at justere konsistensen.
Køl mosen ned, og rør den sammen med fisk, dild og citronskal.
Smag til med salt. Form farsen til bøffer, og paner dem først i mel, så æg og til sidst rasp.
Varm en kipsteger op med olie, steg fiskebøfferne gyldne på begge sider, og krydr med salt og peber.
Steg dem færdige i ovnen i 12-15 minutter ved 150 grader.
Salat og kartofler
Kog kartoflerne møre med salt.Vend salatblade med rødbeder, kapers, purløg og dild.
Rør en dressing af olivenolie, æblecidereddike og sukker, og vend det med salaten.
Sennepssauce
Hæld olien i en gryde, og steg løgene i 3-4 minutter, til de er glasklare.
Tilsæt hvidvin, og kog i 6-8 minutter.
Tilsæt sennep, bouillon og fløde, og kog videre i 5-6 minutter. Jævn saucen til en passende konsistens, og smag til med salt og peber.