Lyssejsbøf med kartofler, sennepssauce og rødbedesalat

Lyssej og sennepssauce klæder hinanden. Også når lyssej har form som en bøf. Vi serverer en variation af det klassiske tilbehør med rødbeder, purløg og kapers bundet sammen i en kold salat og selvfølgelig hvide kartofler ved siden af.

Sådan gør du

Lyssejsbøf med hvide bønner

Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne, kom dem i en gryde, og dæk dem med rigeligt saltet vand. Lad bønnerne simrekoge i 55-60 minutter under låg, til de er helt møre. Hæld vandet fra bønnerne, og blend dem til mos. Brug evt. lidt af kogevandet til at justere konsistensen.

Køl mosen ned, og rør den sammen med fisk, dild og citronskal.

Smag til med salt. Form farsen til bøffer, og paner dem først i mel, så æg og til sidst rasp.

Varm en kipsteger op med olie, steg fiskebøfferne gyldne på begge sider, og krydr med salt og peber.

Steg dem færdige i ovnen i 12-15 minutter ved 150 grader.

Salat og kartofler

Kog kartoflerne møre med salt.Vend salatblade med rødbeder, kapers, purløg og dild.

Rør en dressing af olivenolie, æblecidereddike og sukker, og vend det med salaten.

Sennepssauce

Hæld olien i en gryde, og steg løgene i 3-4 minutter, til de er glasklare.

Tilsæt hvidvin, og kog i 6-8 minutter.

Tilsæt sennep, bouillon og fløde, og kog videre i 5-6 minutter. Jævn saucen til en passende konsistens, og smag til med salt og peber.