Lun grønkålssalat med and og gul ærtehummus

Lun grønkålssalat med and og gul ærtehummus

Traditionelt set ville man bruge kikærter til en hummus, men her er et bud på en nordisk udgave af denne mellemøstlige folkespise. Den cremede ærtehummus passer godt som tilbehør til den salte og let bitre grønkålssalat med and.

Sådan gør du

And

Kog andelårene møre i let saltet vand, afkøl. Pluk kødet af lårerne, og kassér skind, brusk og ben. Pluk kødet i mindre stykker.

Vend grønkålen med lidt af olien og lidt salt. Steg det hurtigt i ovnen i 3-4 minutter. Steg derefter løgene til de glasklare i lidt af olien. Kom balsamicoeddike på panden og kog ind. Kom lidt af kogevandet fra anden på panden med grøntsagerne. Vend kålblandingen med andekødet og æblefileterne. Smag til med salt og peber.

Ærtehummus

Kog ærterne efter anvisningen på pakken. Ærterne skal være faste og hele, men møre. Sigt ærterne godt. Afkøl.

Blend ærterne med planteolie, skyr, æbleeddike, hvidløg og timian. Smag til med salt og peber.