Lun æggekage med dild, gule ærter og røget kalkun

Lun æggekage med dild, gule ærter og røget kalkun

Æggekage er hurtig at lave og rig på protein. Tilberedes æggekagen i en stor bradepande i stedet for individuelle forme, er den endnu nemmere at forberede, hvilket sagtens kan gøres dagen forinden.

Sådan gør du

Æggekage

Kog de gule ærter i ca. 30 minutter, til de er møre. Sigt de kogte gule ærter og køl dem en smule ned.

Rør æg og mælk sammen med krydderurter, citron og revet ost. Gem evt. lidt af krydderurterne til pynt. Tilsæt de kogte gule ærter og rør det sammen med æggemassen. Æggemassen kan evt. blendes, for en mere ensartet konsistens. Tilsæt den røgede kalkun og smag til med salt og peber.

Kom massen i individuelle, smurte muffinsforme eller ramekiner og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 12-15 minutter, til æggemassen er fast og har en flot gylden overflade. Æggekagen kan evt. laves i en bradepande og skæres ud i mindre stykker inden servering.