Linseboller i tomat-svampesauce og bagt spidskål
Sådan gør du
Linseboller
Dræn linserne, og kog dem i rigeligt frisk vand i ca. 15 minutter, til de er møre. Afkøl og stil til side.
Kog perlebyggen i rigeligt vand i 20-25 minutter, hæld vandet fra.
Rist solsikkekernerne i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter.
Vend champignonerne og begge slags løg med olivenolie, og rist dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Kom spinaten på en hulbakke, og sæt den i ovnen ved 200 grader i 1-2 minutter, til den falder sammen.
Kom perlebyg, solsikkekerner, champignon og løg, spinat, havregryn, muskatnød, æbleeddike, kartoffelmel, æg, salt og peber i en foodprocessor. Blend til en ensartet grov fars. Rør herefter det hakkede kyllingekød i farsen.
Form farsen til boller i valnøddestørrelse, og steg dem i olie på en pande, på begge sider til de er gyldne.
Tomat-svampesauce
Steg løg og champignon glasklare i olivenolie i en gryde. Kom tomater og æbleeddike, grøntsagsbouillon, flåede tomat og fløde i gryden. Kog i 15-18 minutter til en saucekonsistens ved svag varme. Smag til med salt, peber og sukker.
Bagt Spidskål
Pensl de kvarte spidskål med olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag i ovnen ved 180 grader i 15-18 minutter.
Perlebyg
Kog perlebyg og linser efter anvisningen på pakken. Ved med hakket basilikum og olivenolie. Smag til med salt og peber.