Linseboller i tomat-svampesauce og bagt spidskål

Linsebollerne her serveres med bagte spidskål, som er en nem og lækker måde at tilberede kål på. Ved bagningen opnår spidskålen en sødme, og den får en brændt skorpe, som giver noget bitterhed, hvilket går godt i spænd med linsebollerne i den syrlige og umamifyldte tomat-svampesauce.

Sådan gør du

Linseboller

Dræn linserne, og kog dem i rigeligt frisk vand i ca. 15 minutter, til de er møre. Afkøl og stil til side. Kog perlebyggen i rigeligt vand i 20-25 minutter, hæld vandet fra. Rist solsikkekernerne i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter. Vend champignonerne og begge slags løg med olivenolie, og rist dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Kom spinaten på en hulbakke, og sæt den i ovnen ved 200 grader i 1-2 minutter, til den falder sammen. Kom perlebyg, solsikkekerner, champignon og løg, spinat, havregryn, muskatnød, æbleeddike, kartoffelmel og æg i en foodprocessor. Blend til en ensartet grov fars. Blend af et par omgange, og smag til med salt og peber. Form farsen til boller i valnøddestørrelse, og steg dem i olie på en pande, på begge sider til de er gyldne.

Tomat-svampesauce

Steg løg og champignon glasklare i olivenolie i en gryde. Kom tomater og æbleeddike, grøntsagsbouillon, flåede tomat og fløde i gryden. Kog i 15-18 minutter til en saucekonsistens ved svag varme. Smag til med salt, peber og sukker.

Bagt Spidskål

Pensl de kavrte spidskål med olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag i ovnen ved 180 grader i 15-18 minutter.

Perlebyg og linser

Dræn vandet fra de iblødsatte grønne linser og kog dem i rigeligt frisk vand i ca. 15 minutter til de er møre. Kog perlebyg efter anvisningen på pakken. Vend perlebyg med linser, basilikum og olivenolie. Smag til med salt og peber.

Grillede radiser

Steg på skærefladen til de er grillet.