Linseboller i tomat-svampesauce og bagt spidskål
Sådan gør du
Linseboller
Dræn linserne, og kog dem i rigeligt frisk vand i ca. 15 minutter, til de er møre. Afkøl og stil til side. Kog perlebyggen i rigeligt vand i 20-25 minutter, hæld vandet fra. Rist solsikkekernerne i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter. Vend champignonerne og begge slags løg med olivenolie, og rist dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Kom spinaten på en hulbakke, og sæt den i ovnen ved 200 grader i 1-2 minutter, til den falder sammen. Kom perlebyg, solsikkekerner, champignon og løg, spinat, havregryn, muskatnød, æbleeddike, kartoffelmel og æg i en foodprocessor. Blend til en ensartet grov fars. Blend af et par omgange, og smag til med salt og peber. Form farsen til boller i valnøddestørrelse, og steg dem i olie på en pande, på begge sider til de er gyldne.
Tomat-svampesauce
Steg løg og champignon glasklare i olivenolie i en gryde. Kom tomater og æbleeddike, grøntsagsbouillon, flåede tomat og fløde i gryden. Kog i 15-18 minutter til en saucekonsistens ved svag varme. Smag til med salt, peber og sukker.
Bagt Spidskål
Pensl de kavrte spidskål med olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag i ovnen ved 180 grader i 15-18 minutter.
Perlebyg og linser
Dræn vandet fra de iblødsatte grønne linser og kog dem i rigeligt frisk vand i ca. 15 minutter til de er møre. Kog perlebyg efter anvisningen på pakken. Vend perlebyg med linser, basilikum og olivenolie. Smag til med salt og peber.
Grillede radiser
Steg på skærefladen til de er grillet.