Lasagne med ristede rodfrugter, hvide bønner og basilikum, serveret med råkost af hvidkål med honningvinaigrette
Sådan gør du
Tomatsauce med bønner og rodfrugter
Kog de udblødte bønner i rigeligt frisk vand, hæld vandet fra og puls-blend bønnerne til en meget grov konsistens.
Vend rodfrugterne med lidt rapsolie. Krydr med salt og peber.
Rist dem ved 225 grader i cirka 15 minutter, de skal have godt med farve.
Kom løgene i en gryde og rist dem med resten af olien i et par minutter til de er glasklare. Tilsæt flåede tomater, tomatpuré, oregano, chiliflager og de bagte rodfrugter. Simrekog ved svag varme i 30-35 minutter. Rør i gryden undervejs.
Kom de kogte bønnerne i saucen og kog videre i 5-6 minutter.
Smag til med salt og peber.
Bechamelsauce
Smelt smørret i en gryde. Rør melet i og lav en smørbolle. Tilsæt mælk og muskat, kog op under omrøring. Stavblend evt. saucen, hvis du vil sikre, at der ikke er klumper i saucen.
Simrekog i 5-6 minutter og kom dernæst vesterhavsost i saucen. Smag til med salt og peber.
Samling
Smør passende fade med sprayfedt.
Byg lasagnen op med ostesauce, pastaplader og tomatsauce i den rækkefølge. Øvereste lag skal være tomatsauce, som toppes med stykker af mozzarella og basilikum.
Bag lasagnen ved 180 grader i 40-60 minutter. Tjek om pladerne er møre med en urtekniv. Når pladerne ser helt møre, er lasagnen færdig. Lad lasagnen hvile i mindst 20 minutter inden servering.
Råkost af vinterkål og æble
Vend kål, æble og persille med olivenolie, æbleeddike, sukker og smag til med salt.
Om ernæringen
Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her