Lasagne med gul squash, mascarpone og gul tomatsovs med rosmarin serveret med hjertesalat, syltede løg og nye ærter
Sådan gør du
Gul tomatsauce med gul peberfrugt
Kom knoldselleri, løg, hvidløg, hakket rosmarin, chiliflager i gryde og steg det med olien. Halver de gule friske tomater og bag dem i ovnen på 200 grader i c. 12 minutter, til de er møre, og kom dem derefter ned i gryden. Halver ligeledes de gule peberfrugter, fjern kernehuset og grill dem i ovnen ved max varme med skindsiden opad i ca. 12 minutter. Tag dem ud af ovnen, når de er færdigtilberedt, skær dem i tern og kom dem ned i sovsen. Tilsæt de røde linser og grøntsagsbouillon og simrekog ved svag varme i 30-35 minutter. Rør i gryden undervejs. Smag til med salt og eddike. Juster evt. med mere grønsagsbouillon. Sovsen skal være tætflydende.
Mascarponecreme
Pisk alle ingredienser sammen. Smag til med salt og peber.
Bånd af gule squash
Skræl gul squash til bånd på langs af squashen.
Samling
Smør passende fade med sprayfedt. Byg lasagen op med gulsovs, pastaplader, squash-bånd og til slut toppet med mascarponecreme, i den rækkefølge. Bag lasagnen ved 180 grader i 40-60 minutter. Tjek om pladerne er møre med en urtekniv. Pladerne skal være helt møre. Lad lasagnen hvile i mindst 20 minutter inden servering.
Hjertesalat med syltede løg og nybælgede ærter
Skær bunden af hjertesalaten og halver den på langs, så der er en masse både af hjertesalat. Kog skalotteløgene op i eddiken. Når de er møre, men stadig har bid, slukkes for varmen og sukkeret tilsættes. Rør rundt ind til sukkeret er opløst. Lad dem trække og køle af inden servering. Bælg ærterne og vend dem med hjertesalat, syltede løg, lidt af lagen og olivenolien.