Lammetagine med kikærter, svesker, mandler og bulgur

Lammetagine med kikærter, svesker, mandler og bulgur

En tagine er egentlig en særlig type nordafrikansk lerfad, som bruges til at lave de krydrede simreretter, der er karakteristiske for især det marokkanske køkken - ofte med kanel, kikærter og tørrede frugter, som nogle af de markante elementer.

Sådan gør du

Lammetagine

Kog de udblødte kikærter i rigeligt frisk, koldt vand i ca. 40 minutter, til de er møre. Dræn vandet fra dem.

Sauter kødet i olien ved middel varme.Tilsæt løg og hvidløg samt de tørrede krydderier og steg videre i ca. 10 minutter, til løgene er møre. Tilsæt hønsefond, appelsinsaft, kanelstænger og honning, og suppler med vand, så kødet er dækket.

Kog ved svag varme i 2-3 timer, til kødet er mørt.

Kom sveskerne med den sidste halve time af kogetiden.

Rist mandlerne ved 200 grader i ovnen i 10-12 minutter med lidt olie og salt. Det er vigtigt, at de får lidt farve.

Smag sovsen til, og jævn den evt. med lidt maizena.

Bulgur

Kog bulguren efter anvisningen på posen.