Daal af grønne linser, ærter, abrikoser og cashewnødder, serveret med smørstegte ris, safran og ristede løg

Daal af grønne linser, ærter, abrikoser og cashewnødder, serveret med smørstegte ris, safran og ristede løg

Daal er oprindeligt en vegetarret med linser, der stammer fra Indien. Denne udgave får fedme fra smørret, syre fra citronen samt varme og parfume fra spidskommen, gurkemeje og ingefær. Her bruges hønsebouillon, men man kan sagtens skifte den ud med grøntsagsbouillon, hvis du gerne vil holde retten helt vegetarisk.

Sådan gør du

Daal

Rist løgene i 15-20 minutter, til de er gyldne.

Tilsæt ingefær, hvidløg, flåede tomater, chilipulver, citronsaft, spidskommen, gurkemeje, korinaderfrø, karry, hønsebouillon og grønne linser. Kog op under omrøring. Simrekog i 30-35 minutter eller til linserne er møre, og retten er tyknet.

Kom ærterne i daalen ligefør spisetid. Varm den igennem og smag til med salt. Juster evt. konsistens med lidt væske.

Smørstegte ris med ristede løg

Kog ris efter anvinsningerne på pakken. Tilsæt safran og salt sammen med vandet. Lad risene køle af (lav dem evt dagen før).

Steg løg i olien ved middel varme til gyldne og bløde. Vend dem sammen med de kolde safranris.
Smelt smøret i en tykbundet gryde og kom herefter ri blandingen over i gryden. Kom låg på og skru ned på lavt blus.

Risene skal nu stå og blive sprøde i grydens bund og op af kanterne. Når du kan høre, at det begynder at "poppe", slukker du for varmen, lader den trække i ca. 10 minutter og vender den så ud på et fad, således at alt det sprøde og gyldne er i toppen. Dette kan også gøres i gastrobakker hvis man serverer til mange.

Abrikos og nødder

Bland det hele sammen, og drys det på daalen inden servering.