Labskovs af kalkun, kartofler, enebær og citron med råkost af grønkål

Her er labskovsen i en mere klimavenlig udgave med kalkun. Resultatet er en blød og cremet labskovs, som vi kender den, og tilbehøret er en frisk grønkålsråkost, der giver lidt sprødhed og kant fra grønkål og peberrod samt sødme og syre fra de syltede rødbeder.

Sådan gør du

Labskovs

Kom kalkun, kartofler og løg i en gryde sammen med vand, og kog op. Tilsæt enebær, citronskal, laurbærblade og olie i gryden. Lad det simre i 25-30 minutter ved svag varme under låg, til kartofler og kød er mørt. Pisk kort med et piskeris, så kartoflerne moses let. Smag til med salt og peber.

Grønkålsråkost

Vend grønkål, peberrod, rødbeder, olivenolie, æbleeddike og sennep sammen. Smag til med salt og peber.