Kyllingepostej med græskar, svampe og bladselleri

Kyllingepostej med røde bønner, svampe og bladselleri

I denne grønne postej bruges der kun en minimal mængde kød, men opskriften trækker skønne og fyldige efterårssmage fra både græskar, løg og svampe. Resultatet bliver en velsmagende og aromatisk smørbar postej med kun 10 % kød.

Sådan gør du

Postej

Hæld vandet fra de udblødte bønner. Kog bønnerne i rigeligt frisk vand i ca. 40-50 minutter.

Steg svampene gyldne i smør på en pande i et par minutter. Tilsæt løg, hvidløg og bladselleri, og steg det sammen med svampene, til det hele er gyldent. Blend leveren. Kom resten af ingredienserne ned til leveren, og blend sammen til en ensartet fars - medtag også overskydende fedtstof fra stegning.

Pres farsen flad i en rugbrødsform, og bag den i ovnen ved 170 grader i ca. 40 minutter, til farsens temperatur er 75 grader i midten.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her