Kyllingebryst i estragon-sennepssauce med spinat, spidskål, kartofler og syltede skalotteløg

Kyllingebryst i estragon-sennepssauce med spinat, spidskål, kartofler og syltede skalotteløg

Det kan være en god idé at tilberede kyllingen som her, i boullion, da man er sikret lækker, saftig kylling, der tilmed får en masse god smag fra boullionen. Endnu bedre er det at bruge den tilberedningslage til en sovs, fordi man også her tager de gode smage med videre i processen.

Sådan gør du

Kylling

Varm bouillonen op i en gryde. Læg kyllingebrysterne i fade, og hæld den varme boullion over kyllingen. Tilsæt de hakkede løg, laurbærblade og lidt peber. Sæt blandingen med kylling i ovnen, dækket med staniol, ved 180 grader i ca. 60 minutter, til kyllingen har en kernetemperatur på 75 grader.

Estragon-sennepssovs

Smelt smør og rapsolie i en gryde og tilsæt melet. Rist melet af i ca. 2 minutter, da det fjerner den melede smag. Du skulle gerne have en smørbolle nu.

Hæld bouillonen fra den færdigbagte kyllingeblanding i gryden lidt af gangen under omrøring, og kog blandingen op. Brug eventuelt en stavblender, hvis blandingen er klumpet.

Tilsæt fløde og dijonsennep og simrekog saucen i 6-8 minutter. Smag til med salt og peber.

Tilsæt spinat, spidskål, estragon og kørvel lige inden servering, og hæld saucen med grøntsager over kyllingen.

Kartofler med kørvel

Kog kartoflerne med rigeligt salt i ca. 10 minutter. Træk derefter gryden fra varmen og lad kartoflerne trække i ca. 20 minutter, til de er møre.

Hæld vandet fra kartoflerne og top dem af med frisk kørvel.

Syltede skalotteløg

Giv eddike, sukker og vand et opkog, indtil al sukkeret er opløst. Tilsæt skalotteløgene og dildfrøene, og lad dem koge i ca. 15-20 minutter, til løgene er møre.

Si løgene fra eddikelagen inden servering. Du kan bruge eddikelagen til vinaigrette, eller generel tilsmagning af retter.