Krydderkage med kikærtemel, kanel, ingefær og nelliker

Krydderkage med kikærtemel, kanel, ingefær og nelliker

I denne lækre kage er hvedemelet skiftet ud med kikærtemel, som giver karakter og ekstra protein. Kagen kan varieres i det uendelige ved at variere fyldet med nødder, marcipan, og årstidens frugt og bær. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Sådan gør du

Krydderkage

Pisk smør og sukker i et par minutter, til det er blevet luftigt. Pisk æggene i blandingen ét af gangen. Tilføj dernæst kikærtermel og krydderier, imens der piskes. Sørg for at der ikke er melklumper i dejen.

Kom dejen i en i smurt gastrobakke med bagepapir i bunden. Drys toppen med finthakkede hasselnødder.
Bag kagen ved 180 grader i ca. 40-45 minutter, til den er færdigbagt. Tjek evt. med en gaffel i midten. Hvis der er rå dej, skal den have længere tid i ovnen. Der må gerne komme kage på gaflen, så længe det er færdigbagt.

Fyld/topping

Drys de finthakkede nødder henover kagen inden den bages, og server med skyr.