Kold havregrød med kirsebærkompot og ristede mandler

Kold havregrød med kirsebærkompot og ristede mandler

Denne proteinberigede køleskabsgrød får en lækker cremet konsistens, fordi havregrynene får lov til at trække alt væsken til sig over tid. Kirsebær og mandler leder tankerne mod den klassiske risalamande, men den er god året rundt.

Sådan gør du

Kold grød

Bland havregryn, æblemost, citronsaft, kanel og kardemomme i en skål. Læg låg på, og lad det trække i køleskabet et par timer eller til dagen efter.

Rør skyr, creme fraiche, adozan og de revne æbler i havregrynsblandingen inden servering.

Kirsebærkompot og ristede mandler

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas kornene ud i en lille smule af rørsukkeret, så du får fordelt kornene. Kom de syltede kirsebær i en gryde sammen med, sukker, eddike, kanel og vanilje. Bring gryden i kog og lad bærrene koge igennem i 3-4 minutter, til hele blandinden er varm og koger en smule.

Rør maizena ud i lidt koldt vand, for at det ikke klumper, og hæld det i kirsebærsovsen under omrøring. Lad sovsen koge i ca. 1 minut, til den tykner. Smag evt. til med ekstra sukker og eddike.

Afkøl kompotten helt inden servering.

Rist mandlerne på en pande eller i en ovn ved 200 grader i ca. 10 minutter, til de er blevet gyldne udenpå og indeni. Afkøl dem helt, inden de hakkes fint.