Kold havregrød med kirsebærkompot og ristede mandler
Sådan gør du
Kold grød
Bland havregryn, æblemost, citronsaft, kanel og kardemomme i en skål. Læg låg på, og lad det trække i køleskabet et par timer eller til dagen efter.
Rør skyr, creme fraiche og de revne æbler i havregrynsblandingen inden servering.
Kirsebærkompot og ristede mandler
Kom de syltede kirsebær i en gryde sammen med, sukker, eddike, kanel og vanilje. Bring gryden i kog og lad bærrene koge igennem i 3-4 minutter, til hele blandinden er varm og koger en smule.
Rør maizena ud i lidt koldt vand, for at det ikke klumper, og hæld det i kirsebærsovsen under omrøring. Lad sovsen koge i ca. 1 minut, til den tykner. Smag evt. til med ekstra sukker og eddike.
Afkøl kompotten helt inden servering.
Rist mandlerne på en pande eller i en ovn ved 200 grader i ca. 10 minutter, til de er blevet gyldne udenpå og indeni. Afkøl dem helt, inden de hakkes fint.