Kold agurkesuppe med mynte og rimmet torsk

Agurkesuppe er forfriskende på en varm sommerdag, og de grønne og let neutrale smagsnuancer fra agurken løftes af myntens aroma og smag. Her serveres den med rimmet torsk, som traditionelt set er råmarineret i salt og sukker. Du kan bage den kort, hvis du ved, at det vil passe de spisende bedre.

Sådan gør du

Agurkesuppe

Drys agurk og salatløg med salt, og lad dem stå i 10-15 minutter på køkkenbordet. Kom det i en blender eller foodprocessor sammen med mynte, yoghurt og vand, og kør til en glat og jævn suppe.

Smag suppen til med salt og peber. Lad suppen trække i 30-60 minutter i køleskabet, så den bliver helt kold, og smagen træder frem.

Rimmet torsk

Læg torsken i fryseren i 48 timer.

Læg torskefileten i et ovnfast fad, og drys med sukker og salt. Dæk den til med film, og lad den trække i minimum 12 timer på køl.

Den marinerede torsk kan evt. bages kort i ovnen ved 160 grader i 2-3 minutter, hvorefter den køles ned, inden servering.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her