Kold agurkesuppe med mynte og rimmet torsk
Sådan gør du
Agurkesuppe
Drys agurk og salatløg med salt, og lad dem stå i 10-15 minutter på køkkenbordet. Kom det i en blender eller foodprocessor sammen med mynte, yoghurt og vand, og kør til en glat og jævn suppe.
Smag suppen til med salt og peber. Lad suppen trække i 30-60 minutter i køleskabet, så den bliver helt kold, og smagen træder frem.
Rimmet torsk
Læg torsken i fryseren i 48 timer.
Læg torskefileten i et ovnfast fad, og drys med sukker og salt. Dæk den til med film, og lad den trække i minimum 12 timer på køl.
Den marinerede torsk kan evt. bages kort i ovnen ved 160 grader i 2-3 minutter, hvorefter den køles ned, inden servering.
Om ernæringen
Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her