Kartoffelmad med bløde løg, flæskesvær og purløg

Kartoffelmad med bløde løg, flæskesvær og purløg

Denne kartoffelmad får det søde og bløde fra løgene, det sprøde og salte fra flæskesværen og den skarpe kontrast fra purløgene. Maden er specielt dejlig at lave med nye kartofler i forsommeren, men den kan sagtens laves året rundt.

Sådan gør du

Kartofler

Kog kartoflerne i 10-12 minutter i letsaltet vand. Sluk for blusset, og lad kartoflerne trække i vandet i 10 minutter. Dræn kartoflerne, og køl dem ned.

Skær kartoflerne i skiver.

Løg

Steg løg og hvidløg bløde og gyldne i olien ved middel varme og afkøl.

Bland mayonnaisen med skyr og persille. Vend persillemayonnaisen med løgene, og smag til med salt og peber.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her