Karry-blomkålssuppe med kokosmælk, hvide bønner og dukkah

Karry-blomkålssuppe med kokosmælk, hvide bønner og dukkah

I denne blomkålssuppe bruger vi hvide bønner, som giver en god fylde, flere proteiner og en cremet konsistens til suppen. Suppen toppes med krydderiblandingen 'dukkah', der giver en masse smag og lidt knas.

Sådan gør du

Karry-blomkålssuppe med kokosmælk og hvide bønner

Dræn de hvide bønner, og kog dem i frisk, letsaltet vand i ca. 45-50 minutter, til de er møre.

Kom lidt olie i en bredbundet gryde og svits løg samr blomkål ved middel varme i ca. 3-4 minutter, til det har taget lidt farve og er blevet gyldent.

Tilsæt karry, kokosmælk, mælk og salt, og kog det i ca. 3-5 minutter, til det har blandet sig ensartet. Tilsæt de kogte hvide bønner og lad det hele simre i ca. 15-20 minutter, til det hele er mørt.

Blend suppen til den har en cremet konsistens. Justér tykkelsen med vand, og smag til med salt, peber, sukker og citronsaft.

Suppen kan med fordel laves i en større portion, fryses ned og gemmes til et andet måltid.

Dukkah

Rist nødder og krydderier på en pande i ca 2-4 minutter, til det begynder at dufte og tage lidt farve. Køl det hele af og blend ingredienserne sammen til en grov krydderiblanding.