Kalkunfrikassé med grønkål og hvedekerner med bløde løg og timian
Sådan gør du
Frikassé
Kog kalkunkødet op i hønsebouillon, med løg og laurbærblade. Simrekog i 30-35 minutter. Kom gulerødderne i gryden i de sidste 15 minutter af kogetiden. Sigt bouillonen fra og gem til saucen.
Smelt smør og rapsolie i en gryde, tilsæt melet og lav en smørbolle. Tilsæt bouillon under kontant omrøring, og kog op. Blend saucen, så der ikke er nogle klumper. Tilsæt fløden, og simrekog i 10-12 minutter.
Kom kød og gulerødder i gryden med den opbagte sauce. Smag til med salt og citronsaft. Damp grønkålen mør i lidt vand i en gryde.
Hvedekerner og bløde løg
Kog hvedekerner efter anvisningen på pakken. Steg løgene bløde i olie på en pande, og vend det sammen med de færdigt kogte hvedekerner. Smag til med salt og eddike. Vend timian i kernerne.