Kalkuncuvette som steg serveret med sovs med bagte græskar og kartofler

Steg, sovs og kartofler. Det har været festmenuen hos de danske husholdninger i årtier, og sommetider er det bare det, der skal til. I stedet for oksekød bruger vi dog den mere klimavenlige kalkun og serverer bagte græskar som supplement til kartoflerne. Der bliver jubel ved middagsbordet i dag.

Sådan gør du

Kalkuncuvette som steg

Brun kalkuncuvetterne grundigt i olie på en kipsteger, og læg dem i gastrobakker.

Krydr kødet med salt og peber, og steg kødet i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter, til det har en kernetemperatur på minimum 75 grader.

Rist begge slags løg i olivenolie i en gryde, til de er glasklare. Tilsæt balsamicoeddike, og kog væsken ind kort. Kom kyllingebouillon i gryden, kog op, og jævn saucen til en passende konsistens.

Blancher løvstikken i 1 minut i kogende vand. Tilsæt løvstikken og smør i saucen, og blend den med en stavblender, til den er grøn og cremet.

Sigt evt. saucen, hvis det grønne ikke er blendet helt ud. Smag til med salt og peber.

Kartofler

Bag de hele kartofler med skræl i ovnen ved 200 grader i 25-35 minutter afhængigt af størrelsen, indtil de er møre.

Del kartoflerne på langs, og steg dem gyldne i olivenolie sammen med timian på en kipsteger. Krydr med salt.

Vend kartofler og græskar med hakket persille inden servering.

Bagte græskar

Fordel græskar i gastrobakker, og vend dem med citronsaft, olivenolie og hvidløg. Krydr med salt og peber.

Bag græskarrene i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter, til de er møre.