Jægergryde med kanel, rosmarin og appelsin serveret med kålrabimos med bønner

Jægergryden kan rumme mange forskellige ingredienser alt efter, hvem man spørger. I vores version har vi trukket den i en mere krydret og varm retning med smag af både kanel og appelsin. Kålrabien er en overset efterårsspise, der smager lidt sødt, minder om en roe og er god i en mos som her.

Sådan gør du

Jægergryde med kanel, rosmarin og appelsin

Varm en kipsteger op med olie, og rist kødet, så det får godt med farve. Krydr med salt og peber.

Kom bacon og rødløg i en kipgryde, og rist i 3-4 minutter, til løgene er glasklare.

Kom kødet i gryden med bacon og løg sammen med bouillonen.

Kog kipstegeren af med lidt vand, og kom også det i gryden.

Tilsæt appelsinsaft og -skal, rosmarin, kanel, enebær, laurbærblade og balsamicoeddike. Lad retten simrekoge i 45-60 minutter, indtil kødet er meget mørt, men kødstykkerne stadig er hele.

Jævn saucen til en passende konsistens, og smag til med salt og peber.Vend persillerødderne med lidt rapsolie, og bag dem i ovnen ved200 grader i 12-18 minutter, indtil de er møre og let gyldne. Server dem i retten og drysset ovenpå.

Kålrabimos og bønner

Dæk bønnerne med rigeligt letsaltet vand, og kog dem i en kipgryde under låg i 45-60 minutter, til de er helt møre og kan moses mellem to fingre. Sigt vandet fra, men gem lidt, og blend bønnerne til mos sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.

Kog kålrabi og kartofler møre i en kipgryde med omrøring, sigt vandet fra, og lad det dampe af.

Kom de mosede bønner, fløde og rapsolie i gryden, og mos det hele til en lind mos under omrøring. Smag til med muskat, salt og peber. Server med hakket persille.