Hvid fiskesalat med hvide bønner, hvidløg, dild og citron

Som mange pålægssalater vendes denne fiskesalat med en dressing lavet på hjemmerørt mayonnaise. Det er nemt at lave en mayonnaise selv, og det er en helt anden smagsoplevelse, end den man køber færdiglavet. Her blandes den med yoghurt og sennep, som gør den lettere og mere syrlig.

Sådan gør du

Fyld

Dræn bønnerne og kog dem i rigeligt frisk letsaltet vand i ca. 45 minutter til de er møre.

Bag fisken ved 120 grader i 20-40 minutter, til den er akkurat mør og let skiller i flager, når man brækker i den. Bagetiden er afhængig af fiskens tykkelse. Afkøl fisken, og pluk den i små stykker.

Kog kartoflerne møre, afkøl dem, og skær dem i små tern.

Mayonnaise

Pisk æggeblommer i en passende størrelse skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt efter lidt, indtil al olien er brugt. Smag til med salt, sukker, æblecidereddike og dijonsennep.

Dressing

Rør en dressing af mayonnaise, yoghurt, sennep, hvidløg, fintrevet citronskal og citronsaft.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her