Hjerter i flødesovs med mos af knoldselleri og kartofler.

Hjerter i flødesovs med mos af knoldselleri og kartofler.

Svinehjerter i flødesovs er en ægte gammel dansk klassiker. Det lækre ved svinehjerter er konsistensen efter, de har simret lang tid i sovsen. Oftest er konsistensen så blød, at man kan skære kødet med tungen.

Sådan gør du

Hjerter i flødesovs

Dub hjerteskiverne tørre, og vend dem i melet. Steg hjerterne på alle sider, i en stor gryde i ca. 4-5 minutter til de er gyldne.

Kryder med salt og peber, kom persillestilkene og laurbærbladene i sammen med kalvefonden. Lad det simrekoge i ca. 160 minutter til hjerterne er helt møre. Suppler gerne mere væske til hjerterne er dækket under kogningen.

Tag persillekvistene op af gryden, tilsæt fløde, og kog ind til konsistensen er en tyk sovs. Smag sovsen til med salt og peber.

Mos af knoldselleri og kartofler

Kog kartoflerne og sellerien i ca. 30 minutter til de er møre. Hæld kogevandet fra, og lad det dampe af. Mos kartoflerne og sellerien, tilsæt mælk og smør. Brug evt. en røremaskinen.