Hirsepaneret skrubbe med persillesovs, æblesalat, grillet græskar og kartoffelfritter vendt med eddikesalt

Hirsepaneret skrubbe med persillesovs, æblesalat, grillet græskar og kartoffelfritter vendt med eddikesalt

Hirseflager er en god kilde til energi, protein og kostfibre, der er med til at holde dig mæt. Hirseflagerne kan også bruges som et glutenfrit alternativ til panering, da de bliver dejligt sprøde, når de steges i olie. Her kombineres hirseflagerne med hvedemel i en panering, men du kan sagtens bruge majsmel og således have et helt glutenfrit alternativ at panere i.

Sådan gør du

Hirsepaneret skrubbe

Krydr skrubbefileterne med salt og peber på begge sider. Vend dem så i hvedemel, dernæst i sammenpisket æg, og så til slut i hirseflager.

Steg de panerede skrubber på panden i rigeligt neutral olie i ca. 3-5 minutter på hver side, til de er gyldne. De skal gerne have en kernetemperatur på 75 grader.

Kom de stegte skrubber på en rist eller andet, til at suge overskydende olie, inden servering.

Persillesovs

Start en opbagning i en tykbundet gryde ved at smelte smør og tilsætte mel under piskning i den smeltede smør. Rist melet af i smøren i ca. 2 minutter, da det fjerner den melede smag.

Hæld så sødmælk i gryden lidt af gangen under omrøring, så sovsen ikke klumper.
Smag til med salt, og vend det hakkede persille i sovsen lige inden servering.

Grillet græskar og kartoffelfritter med eddikesalt

Kom græskar og bagekartofler i hver deres fad og vend dem med olien.
Bag dem i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter for græskaret, og 35 minutter for kartofler, indtil de er møre og har fået en flot farve.

Lad dem køle lidt af inden servering og drys dem med en blanding af eddikepulver og salt. Blend gerne eddikepulver og salt inden, så du får en fin eddikesalt.

Æblesalat

Blanchér palmekål og rosenkål i vand i ca. 2-4 minutter, til de er blevet let møre, men stadig har bid.
Vend den blancherede palmekål og rosenkål med æbleskiverne og ringene af skalotteløg.

Bland olivenolie med rødvinseddike, salt og peber, og vend dressingen sammen med grøntsagerne og æblerne lige inden servering. Smag til med salt og peber.