Hirsepaneret skrubbe med persillesovs, æblesalat, grillet græskar og kartoffelfritter vendt med eddikesalt
Sådan gør du
Hirsepaneret skrubbe
Krydr skrubbefileterne med salt og peber på begge sider. Vend dem så i hvedemel, dernæst i sammenpisket æg, og så til slut i hirseflager.
Steg de panerede skrubber på panden i rigeligt neutral olie i ca. 3-5 minutter på hver side, til de er gyldne. De skal gerne have en kernetemperatur på 75 grader.
Kom de stegte skrubber på en rist eller andet, til at suge overskydende olie, inden servering.
Persillesovs
Start en opbagning i en tykbundet gryde ved at smelte smør og tilsætte mel under piskning i den smeltede smør. Rist melet af i smøren i ca. 2 minutter, da det fjerner den melede smag.
Hæld så sødmælk i gryden lidt af gangen under omrøring, så sovsen ikke klumper.
Smag til med salt, og vend det hakkede persille i sovsen lige inden servering.
Grillet græskar og kartoffelfritter med eddikesalt
Kom græskar og bagekartofler i hver deres fad og vend dem med olien.
Bag dem i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter for græskaret, og 35 minutter for kartofler, indtil de er møre og har fået en flot farve.
Lad dem køle lidt af inden servering og drys dem med en blanding af eddikepulver og salt. Blend gerne eddikepulver og salt inden, så du får en fin eddikesalt.
Æblesalat
Blanchér palmekål og rosenkål i vand i ca. 2-4 minutter, til de er blevet let møre, men stadig har bid.
Vend den blancherede palmekål og rosenkål med æbleskiverne og ringene af skalotteløg.
Bland olivenolie med rødvinseddike, salt og peber, og vend dressingen sammen med grøntsagerne og æblerne lige inden servering. Smag til med salt og peber.