Havre-kikærteknækbrød og kikærtehummus med karry

Havre-kikærteknækbrød og kikærtehummus med karry

Denne knækbrødsvariant er lavet med kikærtemel, der bidrager til sprødhed og øget proteinindhold. Knækbrødet kan varieres med forskellige krydderier f.eks. anis eller kommen, og topping kan ligeledes varieres efter behov.

Sådan gør du

Havre-kikærteknækbrød

Bland alle ingredienser sammen og læg dejen mellem 2 stykker bagepapir. Brug hænderne til at presse dejen helt tyndt ud.

Bag knækbrødet i 10-15 min ved 180 grader, til det har taget farve og er blevet sprødt.

Kikærtehummus med karry

Kog kikærterne i rigeligt vand i ca. 45-50 minutter, til de er møre. Blend de kogte kikærter med tahin, hvidløg, karry, olie, citronsaft og evt. lidt vand for at justere konsistensen.

Smag til med citronsaft, salt og peber og evt. mere cayennepeber, og køl ned inden servering.