Grøn moussaka med hjertesalat, bulgur, milde løg og vinaigrette

Grøn moussaka med hjertesalat, bulgur, milde løg og vinaigrette

Comfort food fra det østlige middelhav. En klassisk græsk moussaka laves med hakket kød, men her er en grøn udgave med masser af fylde.

Sådan gør du

Moussaka

Kom aubergineternene i en gastrobakke og vend dem med 2/3 del af olivenolien og salt. Vend auberginerne grundigt, så olien trænger ind.

Kom auberginerne i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter, til auberginerne næsten er møre og faldet sammen.

Rist begge slags løg i resten af olivenolie i nogle minutter, til de er glasklare. Tilsæt tomatpuré, oregano, flåede tomater, stødt kanel, grønsagsbouillon og linser.

Simrekog i 30-35 minutter ved svag varme til sauce er tyk, kom auberginerne i saucen. Smag til med salt og peber.

Bechamelsauce

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mel og lav en smørbolle.

Kom sødmælk og muskat i gryden og kog op under omrøring.

Stavblend mælken, så alle klumper koger ud. Kog i 5-6 minutter. Smag til med salt og peber.

Samling af moussaka

Sprøjt en gastrobakke med sprayfedt.

Byg lagvis moussaken op i lag med kartofler og tomatsauce. Slut af med bechemelsauce, revet ost og hytteost.

Sæt moussaken i ovnen ved 175 grader i 45-50 minutter eller indtil kartoflerne er møre. Bag moussaken så den kan trække i mindst 20 minutter, før den skal serveres.

Hjertesalat, bulgur, milde løg og vinaigrette

Stavblend sennep, honning, eddike, hvidløg og olivenolie til en homogen vinaigrette. Smag til med salt og peber.

Vend salaten med vinaigrette, hytteost og løg.