Gris i hyldeblomst med gule squashbånd og nye ærter med fuldkornspasta, citronpaste og olivenolie
Sådan gør du
Gris i hyldeblomst
Vend nakkekoteletterne i mel, steg dem gyldne i lidt af rapsolie. Krydr med salt og peber og fordel dem i gastrobakker.
Kom abrikoser og løg i både i en anden gastrobakke, og bag dem ved 200 grader i ca. 8 minutter.
Kom resten af olien i en gryde og steg hvidløg og hakket timian af. Tilsæt hyldeblomsteddike, bouillon, hyldeblomstsaft, fennikelfrø og dijon.
Kog op og jævn sovsen med maizena udblødt i lidt vand.
Hæld sovsen over nakkekoteletterne. Sæt fadet i en 150 grader varm oven i 1-1½ time, til koteletterne er helt møre. Smag sovsen til med salt og peber.
De bagte løg og abrikoser vendes i retten lige inden servering.
Grønt til toppen
Bælg de nye ærter og bland med bånd af gul squash.
Server som topping til retten inden servering
Fuldkornspasta med citronpaste og olivenolie
Kog pastaen efter anvisning på posen.
Blend de saltede citroner til en paste, og vend det sammen med olivenolie rundt om pastaen lige inden servering.