Gratineret pasta med røde linser, oksekød og spinat

Gratineret pasta med røde linser, oksekød og spinat

Den gratinerede pastaret er et godt alternativ til pasta med kødsovs. Her kommer den i en klimavenlig udgave med mindre kød end vanligt, men med en rigelig mængde proteiner fra linserne og fyldig ostesauce.

Sådan gør du

Fyld

Brun løg og hvidløg i olie, og tag det af panden.

Brun herefter oksekød på panden. Tilsæt alle krydderier, lige inden kødet er færdigristet.

Kom de brunede løg og kødet i en stor gryde, og tilsæt de røde linser samt vandet og kog, indtil linserne er møre, ca. 30 minutter. Tilsæt evt. mere vand, hvis det er nødvendigt.

Kom den friske spinat ned til kødet, og lad det falde sammen.
Smag til med salt, peber og mørk balsamico og stil blandingen til side.

Pasta

Kog pastaen lidt kortere end anvisningen på posen. Den koger færdig, når den bliver blandet med fyld og ostesauce og kommer i ovnen.

Ostesauce

Varm olien op, og tilsæt melet. Pisk det, så det samler sig, og bag det dernæst igennem ved lidt lavere varme 1-2 minutter. Tilsæt mælken og fløden under piskning, og lad sovsen simre sagte i et par minutter. Pisk undervejs eventuelle klumper ud og pas på, at sovsen ikke brænder på. Tilsæt parmesan og rør saucen godt igennem. Juster til sidst smagen med salt, peber og revet muskatnød.