Marinerede sild i ’escabeche’

Marinerede sild i ’escabeche’

Dette smørrebrød er inspireret af tilberedningsmetoden, der i blandt andet Sydamerika og Spanien hedder 'escabeche'. Det er oprindeligt en betegnelse for en række retter, hvor man marinerer fisk i en syreholdig sauce. Det giver her en sildemad med en masse smage og forskellige konsistenser, som ikke minder om det vi traditionelt set kender som en sildemad.

Sådan gør du

Sild

Skær silden i skiver.

’Escabeche’

Steg løg og hvidløg bløde og gyldne i olien. Tilsæt fennikel og peberfrugt og steg i 5 minutter. Tilsæt resten, og lad simre og koge ind i ca. 20 minutter til en tyk og tæt kompot. Smag til med salt og peber. Afkøl.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her