Gratin med brune bønner, tomat, peberfrugt og basilikum
Sådan gør du
Gratin med brune bønner, tomat, peberfrugt og basilikum
Kog de udblødte bønner i letsaltet frisk vand i ca. 35-40 minutter, til de er møre. Smag gerne på dem undervejs, så de ikke bliver udkogte.
Steg løg og hvidløg i olivenolie, til de er glasklare. Det tager 3-4 minutter.
Blend de kogte bønner groft, og vend dem med løgene og olivenolien. Smag til med salt og peber og fordel blandingen i et smurt, ildfast fad.
Rist tomater og peberfrugter i olivenolie, til de er let møre. Det tager et par minutter. Tilsæt flåede tomater og chilipulver, og lad det koge i 5-6 minutter. Snit imens basilikummet og sæt lidt til side til at pynte med. Tilsæt resten af basilikummet til tomatmassen.
Kom tomatmassen og de sammenpiskede æg over bønnerne, og sæt fadet i ovnen ved 150 grader i 10-12 minutter, til æggene har sat sig.