Græskarsuppe med røde linser, ingefær, skyr og dukkah

Græskarsuppe med røde linser, ingefær, skyr og dukkah

Dukkah er en meget anvendelig krydderiblanding, der smager helt fantastisk og passer godt til den milde græskar, der kræver en masse krydderi - og specielt i en suppe. Dukkah kan også bruges til til salater eller som skøn panering til kylling og fisk.

Sådan gør du

Græskarsuppe

Kom olie i en bredbundet gryde og svits løg samt hvidløg ved middel varme i ca. 3-4 minutter, til løgene er blevet klare. Tilsæt linser, græskar, æblemost, bouillon og krydderier, og lad det hele simre i ca. 15-20 minutter, indtil græskarret og linserne er blevet møre. Tilsæt mælk og kog det igennem i ca. 5 minutter.

Blend suppen til den har en cremet og ensaret konsistens. Justér tykkelsen med vand og smag til med salt, peber og citronsaft.

Lav gerne en stor portion, frys resterne ned og gem det til en anden dag.

Skyrtopping

Bland skyr og creme fraiche sammen.

Dukkah

Rist nødder og krydderier på en pande og køl dem helt af.

Blend alle ingredienserne sammen til en grov krydderiblanding.