Gazpacho med pintobønner, spidskål og brøndkarse

Gazpacho med pintobønner, spidskål og brøndkarse

Gaspacho er en dejlig forfriskende suppe - ikke mindst på en lun sommerdag. Tomaterne kommer virkelig til sin ret, når de er i sæson, og i denne opskrift spiller de fint sammen med pintobønnerne, der får sommerfriskhed af den sprøde spidskål og olie-eddikedressingen.

Sådan gør du

Gazpacho

Kom agurk, tomater og peberfrugter i en skål og drys med lidt salt. Lad dem trække 15-20 minutter.

Kom grøntsagerne i en blender sammen med hvidløgsfedet, og blend til en glat og jævn suppe.

Hæld suppen over i en skål og smag til med tabasco, olivenolie, cidereddike, sukker, peber og lidt ekstra salt.

Sæt suppen i køleskabet i 1-2 timer, så den er helt kold, inden den serveres.

Salat af pintobønner, spidskål og brøndkarse

Dræn bønnerne fra udblødningsvandet, og kog dem i rigeligt nyt vand vand i ca. 45 minutter, til de er møre. Lad dem køle af.

Vend den fintsnittede kål, plukkede brøndkarse og kolde pintobønner med olie og æbleeddike. Smag til med salt og peber.