Gazpacho med pintobønner, spidskål og brøndkarse

Gazpacho med pintobønner, spidskål og brøndkarse

Gaspacho er en dejlig forfriskende suppe - ikke mindst på en lun sommerdag. Tomaterne kommer virkelig til sin ret, når de er i sæson, og i denne opskrift spiller de fint sammen med pintobønnerne, der får sommerfriskhed af den sprøde spidskål og olie-eddikedressingen.

Sådan gør du

Gazpacho

Kom agurk, tomater og peberfrugter i en skål og drys med lidt salt. Lad dem trække 15-20 minutter.

Kom grøntsagerne i en blender sammen med hvidløgsfed, og blend til en glat og jævn suppe.

Hæld suppen over i en skål, og smag til med tabasco, olivenolie, cidereddike, sukker, peber og lidt ekstra salt.

Sæt suppen i køleskabet i 1-2 timer, så den er helt kold, inden den serveres.

Salat af pintobønner, spidskål og brøndkarse

Dræn bønnerne fra udblødningsvandet, og kog dem i rigeligt nyt vand vand i ca. 45 minutter, til de er møre. Lad dem køle af.

Vend den fintsnittede kål, plukkede brøndkarse og kolde pintobønner med olie og æbleeddike. Smag til med salt og peber.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her