Blomkålssuppe med puylinser, spinat og fennikelfrø

Blomkålssuppe med puylinser, spinat og fennikelfrø

Cremet blomkålssuppe med en mild smag af lakrids fra fennikelfrøene og en flot grøn farve fra spinaten, luner godt på en kølig efterårs- eller vinterdag. Brug hele blomkålen - også stilken samt det grønne.

Sådan gør du

Blomkålssuppe

Rist løget et par minutter i olivenolien i en gryde, til det er glasklart.

Tilsæt fennikelfrø og grøntsagsbouillon.

Tilsæt blomkålen, og kog i 10 minutter, til blomkålen er helt mør.

Blend til en glat suppe sammen med spinaten, til suppen er flot grøn. Blend et godt stykke tid, ca. 4-5 minutter.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

Linser

Kog linserne efter anvisning på pakken og sigt overskydende vand fra.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her