Friskkogte rødbeder med tæt salat af kogte linser i flødeost toppet med peberrod og bacon

Friskkogte rødbeder med tæt salat af kogte linser i flødeost toppet med peberrod og bacon

Rødbeder og andre rodfrugter har vi glæde af over mange måneder i efterår og vinter. I denne ret bliver rødbederne kogt og serveret med en salat af sorte linser, der får ekstra fylde fra flødeost, knas af bacon og skarphed fra peberroden.

Sådan gør du

Kogte rødbeder

Kog de hele rødbeder i letsaltet vand, til de er helt møre. Det tager 30-35 minutter alt efter størrelse. Smut dem i koldt vand, og skær dem i tykke skiver på cirka 1 cm.

Salat af kogte linser toppet med peberrod og bacon

Skyl linserne og kog dem i ca. 20 min til de er møre.

Rør de kogte linser med flødeost, finthakket rødløg, citronskal og citronsaft og smag til med salt og peber.

Riv peberroden og gær klar til at drysse på den færdige ret.

Steg baconskiverne i ovnen ved 180 grader, til de er sprøde.