Farsbrød med linser og gulerod

Linser er smagfulde og har et højt indhold af protein og fibre. Derfor udgør de en god base for dette farsbrød. Du kan med fordel lave farsbrødet dagen før og gøre det lettere på dagen for servering, hvor du så kan fokusere på at lave en topping som for eksempel syltede agurker, rødløg eller en anden yndlingssylt.

Sådan gør du

Farsbrød

Dræn de udblødte linser, og kog dem i friskt, letsaltet vand i ca. 15 minutter, til de er møre. Køl af.

Kog gulerødderne i ca. 15 minutter til de er møre. Afkøl.

Steg løg og hvidløg i smør og olie, til det bliver blødt og tager lidt farve. Rist karry med i et minuts tid.

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, og kør til en jævn fars.

Kom farsen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir, og bag i ovnen ved 170 grader i ca. 40 minutter, indtil det har en kernetemperatur på 75 grader.

Afkøl.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her