Dampet porre med sojamarinade og grønkålspesto
Sådan gør du
Dampet porre
Damp porrestykkerne i 5-8 minutter, til de er møre. Lad dem dampe af.
Sojamarinade
Rør sojasaucen sammen med limesaft og sukker, og sæt marinaden til side.
Grønkålspesto
Pil grønkålsbladene fra stokken. Hak stokken fint – den kan sagtens bruges.
Blancher grønkålsblade og stok i letsaltet vand i 60 sekunder – endelig ikke længere – og kom dem direkte i en skål med koldt vand. Når de er kølet af, så dryp dem godt af, evt. i en salatslynge. Tag en håndfuld grønkålsblade fra, hak dem fint og gem dem til servering.
Rist græskarkernerne i ovnen til de er sprøde – ca. 15 minutter ved 160 grader.
Hak resten af kålen groft, og blend den med ost, hvidløg, olie og vand til en jævn pesto. Smag til med salt og citronsaft.