Curry med kokos, kikærter, blomkål og grønkål serveret med quinoabrød og mynteyoghurt.

En dejlig vegetarisk karrygryde med lune krydderier og frisk mynteyoghurt til.

Sådan gør du

Curry

Kog kikærter i rigligt frisk, saltet vand med lidt natron i ca. 40 minutter, til de er møre.

Rist løgene til de er gyldne men uden de branker. Det tager cirka 15-20 minutter. Tilsæt ingefær, hvidløg, kokosmælk, chilipulver, spidskommen, gurkemeje, korianderfrø, karry og grøntsagsbouillon. Kog op og tilsæt kogte kikærter og blomkålsbuketter.

Simrekog i 30-35 minutter eller til blomkålene er møre, men hele, og væsken er tyknet.

Ligefør spisetid smages retten til med salt og citron.

Steg grønkål kort i ovnen med lidt salt og olie ved 200 grader i ca. 3 minutter og kom det på curryen inden servering.

Mynteyogurt og mandler

Blend mynten med yoghurten. Smag til med salt og spæd den op med vand for at få en lidt tyndere konsistens.

Quinoabrød

Kog quinoaen efter anvisningen på pakken, til de er møre.

Ælt alle ingredienserne sammen til en glat dej. Det tager ca. 5 minutter på en røremaskine ved lav hastighed.

Dæk dejen til, og lad den hvile i ca. 20 minutter på køkkenbordet.

Del dejen i lie store stykker, og form dem til små boller. Dæk dem til, og lad dem hvile igen i ca. 25 minutter på køkkenbordet.

Tryk bollerne helt flade med hænderne – de skal være under 1 cm tykke.

Varm ovnen op til 250 grader og bag naanbrødene, til de er sprøde udenpå og bløde indeni. Bagetiden afhænger af, hvor godt din ovn varmer, så hold øje med dem – regn med, at de skal have ca. 4-5 minutter.

Dryp til sidst naanbrødet med lidt rapsolie.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her