Crumble med blommer og vaniljecreme

En crumble, også kendt som en ’smuldrekage’, er lige så enkel at lave, som den er velsmagende. Det er en skøn hver- dagsdessert og her med efterårets modne blommer. Kagen får lidt ekstra finesse fra den parfumerede vaniljecreme.

Sådan gør du

Vaniljecreme

Pisk æggene med vaniljesukker (eller ægte vanilje masseret ud i lidt af sukkeret), sukker og maizena sammen i en gryde.

Kog fløde og mælk op til kogepunktet, og hæld det over æggemassen i gryden over svag varme. Gør det ad et par omgange, mens du pisker.Lad det simre ved svag varme, til saucen er tyk og cremet.

Køl cremen hurtigt ned, gerne med et stykke madfilm oven på cremen, så den ikke danner skind.

Rør cremen lind, inden den serveres kold til den lune kage.

Crumble

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt sukker, kardemomme, kikærtemel og havregryn. Rør, til det bliver en ensartet, men smuldrende dej.

Kom blommerne i et ovnfast fad eller lignende. Drys blommerne med sukker, og forbag dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.

Tag blommerne ud af ovnen, og fordel smuldredejen ovenpå. Drys med mandler. Hvis beboerne ikke bryder sig om mandler eller har udfordringer med at tygge dem, kan de udelades.

Bag kagen færdig i ovnen ved 160 grader i 15-20 minutter, til den er gyldenbrun og sprød på toppen.