Crumble med blommer og vaniljecreme

En crumble, også kendt som en ’smuldrekage’, er lige så enkel at lave, som den er velsmagende. Det er en skøn hverdagsdessert og her med efterårets modne blommer. Kagen får lidt ekstra finesser fra den parfumerede vaniljecreme.

Sådan gør du

Crumble

Smelt smørret i en gryde og tilsæt sukker, kardemomme, kikærtemel og havregryn og rør til det bliver en ensartet, men smuldrende dej.

Kom blommerne i et ovnfast fad eller lignende. Drys blommerne med sukker og forbag dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
Tag blommerne ud af ovnen og fordel smuldredejen ovenpå. Drys med mandler på toppen.

Bag kagen færdig i ovnen ved 160 grader i 15-20 minutter, til den er gyldenbrun og sprød på toppen. 

Vaniljecreme

Pisk helæg med vaniliesukker (eller ægte vanilje masseret ud i lidt af sukkeret), sukker og meizena sammen i en gryde.

Kog fløde og mælk op til kogepunktet og hæld det over æggemassen i gryden over svag varme, gør det af et par omgang, mens du pisker. Lad det simre ved svag varme til saucen er tyk og cremet. Køl så cremen hurtigt ned på køl, gerne med et stykke madfilm ovenpå cremen, så den ikke danner skind. Rør cremen lind inden den serveres kold til den lune kage.