Cremet majssuppe med bacon, svampe og purløg

Cremet majssuppe med bacon, svampe og purløg

Der er ikke noget som en skål varm suppe på en regnfuld efterårsdag. Denne suppe er lavet på en bouillon af friske majskolber og -blade, og suppen får god fylde og umami af både bacon og svampe. Servér eventuelt et stykke brød til.

Sådan gør du

Majssuppe

Kog de hvide bønner rigeligt letsaltet vand i ca. 40-60 minutter, til de er godt møre.

Pil bladene af majskolberne og skyl dem grundigt. Kasser dem ikke.

Skær majskornene af kolberne med en skarp kniv. Kom de nu tomme kolber og majsbladene i en eller flere bradepander, så de er godt spredt ud, og bag dem ved 200 grader i 20-25 minutter, til de er gyldne.

Kog derefter majsblade og kolber i bouillonen i 45 minutter sammen med fintrevet citronskal. Sigt bouillonen over i en anden gryde.

Steg svampene, til de har fået farve. Steg baconternene gyldne og kog derefter majskorn, bacon, forårsløg og svampe i bouillonen i ca. 10 minutter, til de er møre. Tilsæt fløde og de kogte hvide bønner, og blend til suppen er jævn.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her