Creme af aubergine og hvide bønner med frisk tomat, fetatopping og sprød knas

Creme af aubergine og hvide bønner med frisk tomat, fetatopping og sprød knas

Baba ganoush er en traditionel dip, der stammer fra Mellemøsten og spises på samme måde som den velkendte hummus. Denne aromatiske grøntsagsdip er baseret på bagte auberginer, der moses til en creme og smages til med tahin, olivenolie, hvidløg og spidskommen.

Sådan gør du

Creme

Kog de udlødede hvide bønner i rigeligt vand i ca. 30-40 minutter, til de er møre.

Bag de hele auberginer ved 200 grader i ca. 40 minutter, til de er helt bløde. Afkøl derefter de bagte auberginer i køleskabet, til de er helt afkølet.

Skær de afkølede auberginer over på langs, og skrab det bløde indhold ud af skrællen. Rør auberginen med de øvrige ingredienser, og smag til med salt og peber.

Tahin

Rist sesamfrøene i oven ved 160 grader i ca. 10 minutter, til de har taget farve.

Blend de ristede sesamfrø med olie, til det har fået en ensartet konsistens.

Topping

Hak fetaen groft og vend den med skyr, så du har en grov creme.

Pluk den friske oregano og hak den groft. Gem toppingen til servering.

Knas

Rist de udblødte kikærter i ovnen med olie ved 180 grader i ca. 10 minutter, til de er gyldne og sprøde. Drys de ristede kikærter med en smule salt, og hak dem groft.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her