Chili con carne på kalkun med dampet ris med linser og majs, ostebrød og yoghurtdressing

Chili con carne er efterhånden en fast del af repertoiret på de danske middagsborde. Og med god grund. Den dybe smag af spidskommen og chili, der simrer i saucen sammen med kød og bønner er fantastisk.

Sådan gør du

Chili con carne

Kog bønnerne i rigeligt og letsaltet vand i 55-60, til de er helt møre. Sigt og køl ned.

Fordel kalkunen i gastrobakker og kom dem i en forvarmet ovn ved 220 grader, til det har fået godt med farve, eller brun kødet på kipsteger. Krydr med salt og peber.

Kom planteolien i en kipgryde med omrøring og rist chorizo sammen med begge slags løg og blegselleri. Tilsæt spidskommen, sød og røget paprika og smag til med chilipulver.

Tilsæt kalkunkødet og de kogte bønner og kog retten igennem ved svag varme med æblecidereddike, flåede tomater og kyllingebouillon i 20-30 minutter, til kødet er mørt.

Jævn saucen til passende tæt konsistens, og smag til med salt og peber.

Dampede ris med linser og majs

Kog ris og linser hver for sig efter anvisning på posen, enten i dampovn eller i gryde. Linserne skal være godt møre. Vend de kogte majs med ris og linser og server til retten.

Ostebrød

Skær skorperne af toastbrødet, del skiverne i halve og fordel osten ovenpå. Kom derefter brødet i en forvarmet ovn ved 200 grader, til osten er smeltet og brødet er let gyldent. Server som tilbehør til retten.