Cassoulet med sortøjebønner, svampe og spidskål

Cassoulet med sortøjebønner, svampe og spidskål

Den franske klassiske gryderet 'cassoulet' kommer i mange varianter, men fælles for dem alle er, at de er lavet på hvide bønner. Her er suppen beholdt i vegetarisk udgave med dertilhørende fintsnittet kål og forårsløg, som giver en friskhed til suppen.

Sådan gør du

Cassoulet

Rist løg og hvidløg glasklare i olie, uden de bruner i ca. 4-5 minutter. Tilføj de udblødte bønner, timian, hvidvin, tomatpuré, svampe og grøntsagsbouillonen.

Kog ved svag varme i 65-75 minutter uden låg, til bønnerne er møre, og bouillonen er kogt ind. Tilsæt mere grøntsagsbouillon eller vand undervejs, hvis der mangler væde. Tilføj spidskålen i gryden i de sidste 3-4 minutter og forårsløg et lille minut inden servering. Smag til med salt og peber.

Riv parmesan ud over suppen ved servering.