Cassoulet med sortøjebønner, svampe og spidskål

Cassoulet med sortøjebønner, svampe og spidskål

Den franske klassiske gryderet 'cassoulet' kommer i mange varianter, men fælles for dem alle er, at de er lavet på hvide bønner. Her er suppen beholdt i vegetarisk udgave med dertilhørende fintsnittet kål og forårsløg, som giver en friskhed til suppen.

Sådan gør du

Cassoulet

Rist løg og hvidløg glasklare i olie, uden de bruner i ca. 4-5 minutter. Tilføj de udblødte bønner, timian, hvidvin, tomatpuré, svampe og grøntsagsbouillonen.

Kog ved svag varme i 65-75 minutter uden låg, til bønnerne er møre, og bouillonen er kogt ind. Tilsæt mere grøntsagsbouillon eller vand undervejs, hvis der mangler væde. Tilføj spidskålen i gryden i de sidste 3-4 minutter og forårsløg et lille minut inden servering. Smag til med salt og peber.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her