Bygotto med græskar, hytteost, laks og friske æbler

Græskar kommer i mange varianter og kan ligeledes tilberedes på mange måder - butternut squash og hokkaido ses som de mindst almindelige i Danmark. Denne bygotto er anderledes fra den klassiske risotto, da hokkaidogræskar er hovedingrediensen, som giver en smuk orange farve.

Sådan gør du

Bygotto med græskar, hytteost, laks og friske æbler

Vend græskarene i halvdelen af olien, salt og peber, og bag ved 200 grader i ca. 15-20 minutter til de er møre. Steg løg og hvidløg i resten af olien, og tilføj timian. Tilsæt perlebyg, grøntsagsboullion og eddike, og kog i ca. 15-20 minutter til perlebyggen er mør. Juster konsistensen med boullion og maizena. Vend de bagte græskar med hytteosten, og vend blandingen i den kogte bygotto, tilføj parmesan, og gem lidt til topping. Justér konsistensen ved at tilføje mere væske. Smag retten til med eddike og citronsaft. Kom resten af timianen på toppen sammen med den varmrøgede laks, parmesanost og æblerne.